Ξεκινάει το τρίτο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών - Ποιοι θα συμμετέχουν

Ξεκινάει το τρίτο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών - Ποιοι θα συμμετέχουν Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με ομιλία του απόψε στις 19.15 στο Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών.

Οι εργασίες του Φόρουμ θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 4η Μαρτίου, οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 1.000 και οι ομιλητές τους 400, από όλο τον κόσμο, ενώ θα αναλυθούν περίπου 60 θέματα με στόχο, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, τη χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής της χώρας και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Αύριο στις 21:00 θα μιλήσει στο Φόρουμ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ στις 20.30 απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ Ρόουζ Γκοτμέλερ, o πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και προεδρεύων της Ε.Ε. Μπόικο Μπορίσοφ, οι επίτροποι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Χρήστος Στυλιανίδης, o επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Επίσης, θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ, η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ντανιέλ Νουί, ο επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Παππάς, Έφη Αχτσιόγλου, Λυδία Κονιόρδου, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι αναπληρωτές υπουργοί Γιώργος Κατρούγκαλος, Αλέξης Χαρίτσης, Νίκος Τόσκας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, ακαδημαϊκοί, αναλυτές κ.ά.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ