Νέα υποχώρηση στις τιμές των διαμερισμάτων στην Ελλάδα

Νέα υποχώρηση στις τιμές των διαμερισμάτων στην Ελλάδα Facebook Twitter
Tsakalidis / SOOC
0

Νέα υποχώρηση, της τάξης του 1%, καταγράφηκε το 2017 στις τιμές των διαμερισμάτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η μεγαλύτερη απώλεια αξίας καταγράφηκε στα παλιά διαμερίσματα, ηλικίας άνω των πέντε ετών, όπου οι τιμές μειώθηκαν κατά 1,1% σε σχέση με το 2016. Στα νεόδμητα ακίνητα η πτώση έφτασε το 0,8%, αν και ήταν σαφώς μικρότερη σε σύγκριση με τη «βουτιά» 3% που είχε καταγραφεί μεταξύ 2015 και 2016.

Οι εμπορικές αξίες των ακινήτων την περίοδο της κρίσης, οι τιμές των διαμερισμάτων το 2017 ήταν 41% χαμηλότερα συγκριτικά με δέκα χρόνια νωρίτερα. 

Η μεγαλύτερη πτώση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου πέρυσι οι τιμές των διαμερισμάτων υποχώρησαν κατά 1,4%. Στην Αθήνα η πτώση ανήλθε στο 0,9% ενώ στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις ήταν 1,3%.

Ωστόσο, η πτώση των τιμών επιβραδύνθηκε, τόσο σε σχέση με το 2016, όταν οι τιμές βυθίστηκαν κατά 2,4%, όσο και κατά τη διάρκεια του 2017.

Παρά το ότι το πρώτο τρίμηνο του 2017 η κατρακύλα ήταν 1,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, τους τελευταίους τρεις μήνες η πτώση περιορίστηκε στο 0,3%. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM