Αχτσιόγλου: Εξαιρετικά συμπιεσμένος ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Αχτσιόγλου: Εξαιρετικά συμπιεσμένος ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα Facebook Twitter
SOOC
3

Για την ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού μίλησε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στην παρουσίαση της ετήσιας ειδικής έκδοσης του Economist για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Μία σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού είναι απαραίτητη, κατά την άποψη της υπουργού Εργασίας, που χαρακτήρισε «εξαιρετικά συμπιεσμένο».

Η Πορτογαλία έχει προχωρήσει σε δεύτερη αύξηση, μετά την έξοδό της από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, ήδη, η σχετική νομοθεσία, που δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί στη χώρα μας, προβλέπει μία σειρά από μελέτες για το ζήτημα.

«Όταν συζητάμε για τους μακροοικονομικούς δείκτες, να μπορούμε, ταυτόχρονα, να τους συνδέουμε με την πραγματικότητα για την κοινωνική πλειονότητα», πρόσθεσε. 

Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι οι βασικοί δείκτες της οικονομικής ανάπτυξης δείχνουν πολύ θετικά δεδομένα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας για το 2018, ενώ τόνισε ότι καταγράφεται μία σταθερή απομείωση της ανεργίας.

Η ίδια εκτιμά πως η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται και το 2018, πέφτοντας ακόμα και κάτω από το όριο του 20%.

Το μεγάλο διακύβευμα για την κυβέρνηση είναι οι «δείκτες» που δείχνουν ανάκαμψη να αποτυπωθούν και στην καθημερινότητα των πολιτών. 

Οικονομία
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Η προεκλογικά αριστερή "συντρόφισσα" - κατά την φρασεολογία της ίδιας - και ανυπότακτη μπουρλοτιέρισσα Μπουμπουλίνα, αποδεικνύεται κατηγορίας φτερού. Αν και δεν είναι η μόνη στην ΠΦΑ.Πλήθος μέγα, κατάλογος ολόκληρος υποταγμένων επαναστατών - κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση του ηγέτη τους βεβαίως.
Εξαιρετικά συμπιεσμένη η παραγωγικότητα στην Ελλάδα.Σε επίπεδα ανταγωνισμού κυρίως ο κρατικός αλλά και ο ιδιωτικός τομέας είναι στη εποχή του χαλκού.Οι μισθοί πώς θα 'ρθουν; Απ' τα λεφτόδεντρα;