Πόσα δισ. έχασαν σε μια μέρα Ζούκερμπεργκ, Μπάφετ και Μπέζος

Πόσα δισ. έχασαν σε μια μέρα Ζούκερμπεργκ, Μπάφετ και Μπέζος Facebook Twitter
0

Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο αντιμετώπισαν μια οικονομική συντριβή τη Δευτέρα καθώς πάνω από 100 δισ. δολάρια χάθηκαν την ώρα που οι χρηματιστηριακές αγορές σε όλο τον κόσμο βυθίστηκαν.

Ο Γουόρεν Μπάφετ έχασε 5,2 δισ τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires, κυρίως επειδή κατέχει πάνω από 400.000 μετοχές στην επενδυτική εταιρεία που αγόρασε το 1965.

Ο 87χρονος δεν ήταν ο μόνος που είδε  μεγάλα ποσά να εξαφανίζονται αυτή την εβδομάδα. Στην κατάταξη του Bloomberg, 18 δισεκατομμυριούχοι έχασαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τη Δευτέρα.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, το αφεντικό του Amazon, Τζεφ Μπεζος, έχασε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, μειώνοντας τον όγκο  της περιουσίας του σε 116,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μετοχές των λιανικών μεγάλων μετοχών υποχώρησαν 2,8 τοις εκατό τη Δευτέρα. 

Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχασε επίσης 3,6 δισ. δολάρια καθώς οι μετοχές της εταιρείας μειώθηκαν αισθητά.

Η μεγάλη πτώση της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επηρέασε όμως και τις ευρωπαϊκές και ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές και προκάλεσε σημαντικές απώλειες και στους Ρώσους δισεκατομμυριούχους,

Υπολογίζεται πως οι απώλειες έφτασαν τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως φαίνεται από τον κατάλογο Bloomberg Billionaires Index (BBI), που δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο κατάλογος των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου ανανεώνεται καθημερινά με βάση τις ενδείξεις των δεικτών του Χρηματιστήριου της Νέας Υόρκης, όταν αυτό κλείνει. Συνολικά οι δισεκατομμυριούχοι που αναφέρονται στον κατάλογο αυτόν έγιναν την Δευτέρα φτωχότεροι κατά 114 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στον εν λόγω κατάλογο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν και τα ονόματα 27 Ρώσων δισεκατομμυριούχων, εκ των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία των 25 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg την Δευτέρα μειώθηκαν, ενώ για δύο Ρώσους δισεκατομμυριούχους αυξήθηκαν.

Τις μεγαλύτερες απώλειες είχε πάντως ο πιο πλούσιος Ρώσος σήμερα, που είναι ο βασικός μέτοχος της Severostal, ο Αλεξέι Μορντασόφ , ο οποίος έχασε 203,3 εκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί ο συνιδιοκτήτης της Lukoil Βαλίτ Αλεκπέροφ, η περιουσία του οποίου μειώθηκε κατά 175,9 δολάρια.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ