Στα 101,8 δισ. ευρώ ανήλθαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τον Δεκέμβριο

Στα 101,8 δισ. ευρώ ανήλθαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τον Δεκέμβριο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Στα 101,8 δισ. ευρώ ανήλθαν τα παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος (που είχε δημιουργηθεί πριν το τέλος του 2016) μειώθηκε το Δεκέμβριο στα 88,934 δισ. ευρώ από 89,108 δισ. ευρώ το Νοέμβριο.

Το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος (που δημιουργήθηκε το 2017) αυξήθηκε τον Δεκεμβριο κατά 1,3 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 12,931 δισ. ευρώ έναντι 11,631 δισ. ευρώ το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο βρίσκονταν τον Δεκέμβριο 1.050.077 οφειλέτες, ενώ τα μέτρα αυτά δύναται να υποβληθούν σε 1. 744.115 οφειλέτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM