Τσακαλώτος: Τα μάτια μας τώρα στραμμένα στο θέμα της ρύθμισης του χρέους

Τσακαλώτος: Τα μάτια μας τώρα στραμμένα στο θέμα της ρύθμισης του χρέους Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

«Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό Eurogroup για την Ελλάδα. Δόθηκε η πολιτική στήριξη στη συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης και απομένουν μόνο ορισμένα τεχνικά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, από τις Βρυξέλλες.

Τα μάτια μας τώρα είναι στραμμένα στο θέμα της ρύθμισης του χρέους, καθώς η τέταρτη αξιολόγηση δεν περιλαμβάνει τόσο σημαντικά προαπαιτούμενα γιατί το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές, τόνισε.

Ο κ. Τσακαλώτος παρέπεμψε στην τελευταία παράγραφο του ανακοινωθέντος του Eurogroup όπου ξεκαθαρίζεται ότι το EWG θα αρχίσει να επεξεργάζεται τα μέτρα για το χρέος στο πνεύμα και το πλαίσιο της γαλλικής πρότασης για σύνδεση του με την ρήτρα ανάπτυξης.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν συζητήθηκε σήμερα θέμα προληπτικής πιστωτικής γραμμής, διευκρινίζοντας ότι η φύση της εξόδου από το πρόγραμμα θα συζητηθεί προς το Πάσχα.

Σημείωσε επίσης ότι το «μαξιλαράκι» που χτίζεται και με τα 1,9 δισ. που διατίθεται από το συνολικό πακέτο των 6,7 δισ. της τρίτης αξιολόγησης συνιστά μια πιστωτική γραμμή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια