Σεισμός

Αρχίζουν κατασχέσεις για οφειλές από 300 ευρώ

Αρχίζουν κατασχέσεις για οφειλές από 300 ευρώ Facebook Twitter
2

Κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων, τραπεζικών καταθέσεων, ακόμη και ι.χ. ετοιμάζει το δημόσιο για όσους του χρωστάνε από 300 ευρώ και πάνω.

Με εγκύκλιο του προς την Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων το υπουργείο Οικονομικών ζητά λίστα όσων χρωστάνε πάνω από 300 ευρώ προκειμένου να θέσει σε λειτουργία σχέδιο για κατασχέσεις. Ταυτόχρονα το υπουργείο ετοιμάζει και νέα ευνοϊκή ρύθμιση ώστε οι οφειλέτες να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με το Εθνος, στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν όσοι χρωστούν μικρά ποσά, καθώς θεωρείται ότι υπό τον φόβο της κατάσχεσης είναι δυνατό να εισπραχθούν το συντομότερο δυνατόν.

Το μέτρο της κατάσχεσης «απαιτήσεων εις χείρας τρίτων», δηλαδή κατασχέσεων μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, ενεργοποιείται για όσους χρωστούν στο Δημόσιο ποσά από 300 ευρώ, ενώ το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις έχει οριστεί στα 1.000 ευρώ (δηλαδή στους λογαριασμούς μισθοδοσίας και καταβολής συντάξεων θα πρέπει μετά την κατάσχεση να απομένουν 1.000 ευρώ).

2

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM