Διαψεύδει το υπ. Οικονομικών ότι ζήτησε η Τρόικα να εκκενωθούν τα νησιά με μικρό πληθυσμό

Διαψεύδει το υπ. Οικονομικών ότι ζήτησε η Τρόικα να εκκενωθούν τα νησιά με μικρό πληθυσμό Facebook Twitter
2

Εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση. Την απίστευτη αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας το μεσημέρι στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά, μπροστά στους εκπροσω΄πους του ναυτιλιακού τομέα.

"Σε συνάντηση που είχα με εκπροσώπους της τρόικας ως υπουργός μου ζήτησαν να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

"Τους απάντησα άμεσα ότι δεν είστε καλά. Δεν το  διαπραγματευόμαστε", απάντησε,  ο υπουργός, σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο ίδιος.

 Η κυβέρνηση δια του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδει ότι έγινε κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, όμως τον κ. Μουσουρούλη άκουσαν δεκάδες εφοπλιστές. Η Τρόικα σταμάτησε να ζητάει την εκκένηωση των νησιών μετά την έντονη άρνηση του, σύμφωνα όσα φέρεται να είπε ο κ. Μουσουρούλης ενώ ένας από το "πηγαδάκι" σχολίασε: «Πρότειναν ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά».

Αργότερα και ο υπουργός Ναυτιλίας σε επικοινωνία του με δημοσιογράφους, διέψευσε κατηγορηματικά ότι δήλωσε κάτι τέτοιο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ούτε σαν «πρωταπριλιάτικο αστείο» δεν ειπώθηκε.

Ωστόσο, υπάρχουν δημοσιογράφοι οι οποίοι επιμένουν ότι ο υπουργός Ναυτιλίας το είπε και μετά το ανασκεύασε.



2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν το έγραφε άλλη εφημερίδα θα το πίστευα πιο εύκολα...Πρώτο θέμα όμως είναι αυτό.... Αυτή έβγαλε και μια λίστα ΣΔΟΕ που δεν ήταν όμως η λίστα ΣΔΟΕ που μετά έβγαλε ο Τριανταφυλλόπουλος και που δεν μας λέει το ΣΔΟΕ ποια είναι η πραγματική...καλά κρασιά...! Αφού ο Θέμος έβγαλε για μικρά νησιά, τώρα ο Τριανταφυλλόπουλος θα βγάλει για ορεινά χωριουδάκια!