Σταθάκης: «Χωρίς νέο κούρεμα, δεν γίνεται»

Σταθάκης: «Χωρίς νέο κούρεμα, δεν γίνεται» Facebook Twitter
0

«Χρειάζεται υποχρεωτικό κούρεμα του χρέους [...] De facto», είπε ο κ. Σταθάκης εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει τρόπος να συνεχίσει το ΔΝΤ να χρηματοδοτεί το ελληνικό πρόγραμμα το 2013, σε ένα χρόνο από σήμερα.

Για την επίσκεψη της κ. Μέρκελ τόνισε ότι η χώρα δεν πήρε απάντηση σε βασικά ερωτήματα, όπως «τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει η Ελλάδα; 9, 11 ή 13 δισ; Τι μεταρρυθμίσεις και μέχρι πότε; Το δεύτερο: πότε θα δοθεί η δόση, η οποία, υπενθυμίζω, λόγω συμβατικών υποχρεώσεων του μνημονίου, έπρεπε να δοθεί από το Σεπτέμβριο. Το τρίτο: αν η παράταση του ελληνικού προγράμματος, όπως δόθηκε, υποδηλώνει ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ενταχθεί σε μια νέα ρύθμιση που θα γίνει στην Ευρώπη, μετά το Νοέμβριο, ή κάπου αργότερα, όταν θα αφορά και άλλες χώρες -την Κύπρο, την Ισπανία και πιθανόν πολλές άλλες».

Υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα δεν έπαψε να είναι το «μαύρο πρόβατο» και τόνισε ότι αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς είναι το γεγονός ότι «η Γερμανία και οι εταίροι υποστηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM