Αποχωρεί ο Eric Schmidt από τη θέση του Προέδρου στην Alphabet Inc.

Αποχωρεί ο Eric Schmidt από τη θέση του Προέδρου στην Alphabet Inc. Facebook Twitter
Από το 2001 που ο Larry Page και ο Sergey Brin τον έφεραν στην Google, o Eric Schmidt ταυτίστηκε μαζί της.
0

Μετά από 10 χρόνια ως CEO της Google και 6 χρόνια ως Πρόεδρος πρώτα της Google και μετά της Alphabet Inc., ο Eric Schmidt ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ότι αποχωρεί από τη θέση του και αναλαμβάνει ρόλο τεχνικού συμβούλου, ενώ παραμένει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Ένα από τα πιο διάσημα μέλη του κλαμπ των δισεκατομμυριούχων, με καθαρή περιουσία άνω των 11 δισεκατομμυριών δολαρίων, ο πρώτην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Google Eric Schmidt παραιτήθηκε από την τρέχουσα θέση του ως εκτελεστικού προέδρου της Alphabet. Θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alphabet και τεχνικός σύμβουλος της εταιρείας.

Ο Schmidt ξεκίνησε στην Google το 2001, όταν τον έφερε ο Larry Page και ο Sergey Brin για να διαχειριστεί την εταιρεία ως CEO. Με την αναχώρηση του Schmidt από την Alphabet, αναμένεται ότι το διοικητικό συμβούλιο θα ονομάσει έναν νέο μη εκτελεστικό πρόεδρο.

Ο Eric Schmidt πιστώνεται τη γιγάντωση της Google σε όλα τα επίπεδα και φυσικά κατάφερε και ο ίδιος προσωπικά να δει το όνομα του ανάμεσα σε αυτά των δισεκατομμυριούχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ήταν Πρόεδρος της Google, ο Schmidt διατηρούσε επίσης και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Apple από το 2006 έως το 2009. Μόλις το Android άρχισε να κινείται πιο απειλητικά εναντίον του iOS (με το Motorola DROID και το Nexus One), ο Steve Jobs αισθάνθηκε προδομένος από τον Schmidt. Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της συνεργασίας τους καρφώθηκε μετά την κυκλοφορία μιας ενημερωμένης έκδοσης που επέτρεπε πολλαπλό ζουμάρισμα στην οθόνη αφής του Nexus One, γιατί ως γνωστόν, αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του iPhone που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Apple, όταν αποκάλυψε το αρχικό iPhone τον Ιανουάριο του 2007.

Με την αυξανόμενη δημοτικότητα του Android, ο Schmidt φωτογραφήθηκε συχνά χρησιμοποιώντας το τελευταίο κάποιο μοντέλο Android. Αλλά, πολλές φορές, τον έπιασε η κάμερα να χρησιμοποιεί και ένα iPhone ή άλλες φορές ένα BlackBerry.

Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές οι αρμοδιότητές του στο νέο του ρόλο, ενώ σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του, ο ίδιος πιστεύει ότι θα επιλεγεί κάποιος εκτός του Δ.Σ.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM