Ρέγκλινγκ: Αν όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι του 2018 η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα

Ρέγκλινγκ: Αν όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι του 2018 η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα Facebook Twitter
Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
0

Στη λήξη του προγράμματος διάσωσης αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σχολιάζοντας πως «Αν όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι του 2018 η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα».

«Έχουμε μπροστά μας το 2018. Αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα βγει το καλοκαίρι από το πρόγραμμα διάσωσης», σημειώνεται στο μήνυμα, προσθέτοντας πως «το 2017 ήταν μια καλή χρονιά για την Ευρώπη. Κάποιοι δείκτες ήταν ακόμη "στο κόκκινο" στην αρχή του έτους, με τις μνήμες από την απόφαση για το Brexit να είναι νωπές».

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε επίσης στο όραμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν αλλά και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την πορεία της Ευρώπης. «Μία από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι ένας αριθμός βημάτων για να γίνει η νομισματική ένωση πιο ισχυρή. Πολλά βήματα περιλαμβάνουν και τον ESM με συγκεκριμένη ιδιότητα, και είναι πιθανό η εντολή αυτού του θεσμικού οργάνου να αυξηθεί. Και έτσι, θα συνεχίσουμε να είμαστε απασχολημένοι στο Λουξεμβούργο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM