Απεργία την Πρωτομαγιά

1.000 κατασχέσεις την ημέρα και έκρηξη των ληξιπρόθεσμων χρεών

1.000 κατασχέσεις την ημέρα και έκρηξη των ληξιπρόθεσμων χρεών Facebook Twitter
2

Πάνω από 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι έχουν υποστεί κατασχέσεις οι οποίες πλέον διενεργούνται με ρυθμό περίπου 1.000 κάθε ημέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ο αριθμός των φορολογούμενων στους οποίους έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έφθασε τον Οκτώβριο τα 1.014.295 άτομα, αριθμός αυξημένος κατά 22.903 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προβαίνουν σε περίπου 1.000 κατασχέσεις κάθε εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία έφθασε στα τέλη Οκτωβρίου τα 4.170.753 άτομα (μείωση κατά 96.655), εκ των οποίων 1.718.371 είναι εκτεθειμένοι σε μελλοντικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων).

Επιπλέον, στα τέλη Οκτωβρίου, τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 1,2 δισ. ευρώ και έχουν πλέον ανέλθει σε 10,4 δισ. ευρώ έναντι 9,2 δισ. τον Σεπτέμβριο. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έχει σχεδόν αγγίξει τα 100 δισ. ευρώ συνυπολογιζομένων των παλαιών οφειλών ύψους 89,3 δισ.

πηγή: kathimerini.gr

Οικονομία
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM