Εγκρίθηκε από το Eurogroup η τεχνική συμφωνία

Εγκρίθηκε από το Eurogroup η τεχνική συμφωνία Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Εγκρίθηκε από το Eurogroup η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff level agreement) για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση ήταν πολύ σύντομη και ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το Σάββατο στην Αθήνα μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών.

Λίγο νωρίτερα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο. «Είναι εξαιρετικό» που επετεύχθη συμφωνία εγκαίρως, σχολίασε, προσθέτοντας ότι είναι κάτι το οποίο δείχνει ότι «όλες οι πλευρές εργάστηκαν σκληρά και με αφοσίωση για να συμβεί» πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι σήμερα δεν θα συζητηθεί το μέγεθος της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα. «Αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στη συνέχεια» συμπλήρωσε, για να προσθέσει ότι είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε αν η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί σε υποδόσεις.

Οικονομία
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM