Κοινωνικό μέρισμα: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - 23.000 αιτήσεις σε δυόμισι ώρες

Κοινωνικό μέρισμα: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - 23.000 αιτήσεις σε δυόμισι ώρες Facebook Twitter
0

Πρεμιέρα με 23.000 αιτήσεις έκανε χθες Κυριακή η διαδικτυακή πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα που είναι πλέον διαθέσιμη στους πολίτες.

 

Ήδη μάλιστα εγκρίθηκαν σε τελικό στάδιο 9.000 από τις αιτήσεις αυτές, σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας «Έθνος».


Η πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr, όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, έχει δοκιμαστεί για να αντέξει 200.000 αιτήσεις και προς το παρόν λειτουργεί χωρίς προβλήματα και ιδιαίτερες καθυστερήσεις.

Ωστόσο το σύστημα φαίνεται ότι έχει αρκετές γκρίζες ζώνες.

Ζήτημα δημιουργείται με χιλιάδες μονογονεϊκές οικογένειες. Για τα κριτήρια του μερίσματος δεν έχουν κάποια ειδική μεταχείριση.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται προσαύξηση 0,25 για κάθε παιδί, αλλά ο ένας και μοναδικός γονέας αντιμετωπίζεται ως μονάδα, χωρίς πλασματική προσαύξηση 0,5 για το γονέα που λείπει.

Ταυτόχρονα χαμένοι είναι όσοι είχαν ακίνητο αντικειμενικής αξίας πάνω από τα όρια και το πούλησαν μέσα στο 2017.

Το σύστημα του κοινωνικού μερίσματος διαβάζει τα στοιχεία του 2016. Οπότε οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι δεν πρόκειται να πάρουν το μέρισμα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι έχουν λάθη και αναντιστοιχίες στους ΑΦΜ, στους ΑΜΚΑ.

Όπως ορίζει η Απόφαση, θα πρέπει να σπεύσουν στα ΚΕΠ και στον ΕΦΚΑ, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις κι εν συνεχεία να επανέλθουν για να υποβάλουν αίτηση για το μέρισμα. Αυτές τις κινήσεις θα πρέπει να τις κάνουν έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ