Και η ΕΚΤ τάσσεται υπέρ επιπλέον βοήθειας προς την Ελλάδα

Και η ΕΚΤ τάσσεται υπέρ επιπλέον βοήθειας προς την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συντάσσεται με το ΔΝΤ στην άποψη ότι το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδας δεν είναι αρκετό.

Ακόμα κι αν η Ελλάδα πιάσει τους στόχους του προϋπολογισμού της, «μπορεί να υπάρξει ανάγκη για πρόσθετη χρηματοδότηση, διότι, για παράδειγμα, η ύφεση είναι χειρότερη από την αναμενόμενη», δήλωσε σήμερα από το Βερολίνο ο κ.Άσμουσεν.

Ως πηγή αυτής της χρηματοδότησης ορίζει τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, εξαιρώντας δηλαδή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε χρηματοδότηση κράτους, πράγμα που απαγορεύεται.

Τα 2/3 της Τρόικας που επιτηρεί την Ελλάδα έχουν μιλήσει δημοσίως για την αναγκαιότητα επιπλέον βοήθειας προς τη χώρα. Στις 24 Σεπτεμβρίου ήταν η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είχε δηλώσει ότι το χρηματοδοτικό κενό που έχει η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιπλέον περικοπές, καθώς η αδύναμη οικονομία και οι καθυστερήσεις των ιδιωτικοποιήσεων έχουν δυσχεράνει σημαντικά τη δημοσιονομική κατάσταση.

Αυτή είναι πάντως η πρώτη φορά που επίσημο στέλεχος της ΕΚΤ παίρνει θέση υπέρ νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα το Bloomberg.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ