Τσακαλώτος: Έχει αλλάξει το κλίμα με τους θεσμούς και τους επενδυτές

Τσακαλώτος: Έχει αλλάξει το κλίμα με τους θεσμούς και τους επενδυτές Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε από την Πρέβεζα που βρίσκεται πως στόχος είναι η διαπραγμάτευση και η έξοδος από το μνημόνιο, ενώ επισήμανε πως έχει αλλάξει το κλίμα αρκετά τους τελευταίους 6 μήνες.

«Είμαστε σε καλό δρόμο, να κλείσει η αξιολόγηση και να αρχίσουν οι σοβαρές συζητήσεις, να διευκρινιστεί τι θα πάρουμε για το χρέος και ποια θα είναι η φύση της εξόδου. Το βλέπουμε τις τελευταίες μέρες που πέφτουν οι τιμές των ομολόγων μας και αυξάνεται η ζήτηση τους. Έχει αλλάξει το κλίμα από τους Θεσμούς, από τους επενδυτές και νομίζω πως αυτό θα επηρεάσει σιγά-σιγά και την πραγματική οικονομία» τόνισε χαρακτηριστικά.


Ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί προφανές «πως σε μία περίοδο ύφεσης και αβεβαιότητας, που πολλοί δεν ξέρουν το αύριο, δεν ήταν εύκολο να γίνουν επενδύσεις ή να πάρουν πρωτοβουλίες». Υπογράμμισε ωστόσο, πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για σοβαρές συζητήσεις καθώς αλλάζει το κλίμα και πρόσθεσε:

«Και αυτό θα δώσει ώθηση στο ολοκληρωμένο μας σχέδιο, που δεν είναι απλά να βγούμε από το μνημόνιο, αλλά μια έξοδο με πιο ισχυρή οικονομία, μία αναπτυξιακή πολιτική που έχει και βάθος και εύρος, που βασίζεται σε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο».


Σε ερώτηση σχετικά με τα εργασιακά και τη φοροδιαφυγή, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, οποίος αποκάλεσε «κυνικούς» στην ομιλία του τον ίδιο και τον κ. Χουλιαράκη, επειδή «και οι δύο είπαμε στη συζήτηση για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού ότι όντως έχουμε ζορίσει τη μεσαία τάξη» και συνέχισε: «Το έχουμε κάνει αυτό, γιατί είχαμε μία απόλυτη προτεραιότητα, να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και πήρε καιρό να βρούμε χρήματα από τη φοροδιαφυγή.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια