Συνάντηση Λαγκάρντ - Τσακαλώτου για αξιολόγηση και χρέος

Συνάντηση Λαγκάρντ - Τσακαλώτου για αξιολόγηση και χρέος Facebook Twitter
0

Στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ώστε το θέμα του χρέους να επανέλθει στην ατζέντα συμφώνησαν χθες σε συνάντησή τους, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο κ. Τσακαλώτος κατά την διάρκεια των επαφών του διαπίστωσε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ Ταμείου και Ελλάδας για τα δύο συγκεκριμένα ζητήματα.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε και με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, χωρίς ωστόσο να ακολουθήσουν δηλώσεις.

Σύμφωνα πάντως με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές ακόμα και αν το Ταμείο δεν συμμετάσχει τελικώς στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί συμφωνία για το χρέος τον Φεβρουάριο όταν στο μεταξύ έχει τελειώσει και η αξιολόγηση. Η Αθήνα δεν συμφωνεί με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, που μίλησε για διευθέτηση χρέους το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτοξεύτηκε στις εξαγωγές το ούζο – Πρωταθλητής των ελληνικών αποσταγμάτων στις διεθνείς αγορές

Οικονομία / Εκτοξεύτηκε στις εξαγωγές το ούζο – Πρωταθλητής των ελληνικών αποσταγμάτων στις διεθνείς αγορές

Με αύξηση 5,2% στην αξία και 2,4% στην εξαγόμενη ποσότητα, το ούζο διατηρεί τη δυναμική του και ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές εμπορικό πεδίο των αλκοολούχων
LIFO NEWSROOM