Όση το πακέτο των μέτρων, η φοροδιαφυγή

Όση το πακέτο των μέτρων, η φοροδιαφυγή Facebook Twitter
0

Στα 28 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τη φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών στη χώρα μας.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες βασίζονται σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγου που έκανε το απλό: Σύγκρινε τις δόσεις των στεγαστικών δανείων που έχουν λάβει ελεύθεροι επαγγελματίες και τις συνέκρινε με τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2009. Έτσι αποκαλύφθηκε ότι αν είχε παταχθεί η φοροδιαφυγή, οι εσπραχθέντες φόροι θα έφταναν τα 11 δις ευρώ, ποσό που πλησιάζει το ύψους του πακέτου των μέτρων, το οποίο ετοιμάζεται η κυβέρνηση.

Η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή εντοπίστηκε σε γιατρούς με 29.343 ευρώ, στα μηχανολογικά επαγγέλματα με 28.625 ευρώ, στους εκπαιδευτικούς με 24.742 ευρώ, στους λογιστές με 24.573 ευρώ και στους δικηγόρους με 24.032 ευρώ.

Αυτό που επισημαίνει το Επιμελητήριο, είναι ότι αιτία της αποτυχίας να καταπολεμηθεί είναι η ύπαρξη ισχυρών επαγγελματικών ενώσεων οι οποίες αντιπροσωπεύονται στη Βουλή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM