Στρατηγική για τη μείωση των κόκκινων δανείων ζητεί το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Στρατηγική για τη μείωση των κόκκινων δανείων ζητεί το ΔΝΤ από την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Συγκεκριμένη στρατηγική στάση σχετικά με τη μείωση των «κόκκινων» δανείων μεσοπρόθεσμα ζήτησε από την Ελλάδα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ το ΔΝΤ έκανε πίσω στο ζήτημα για πλήρη επανέλεγχο του ενεργητικού των μεγάλων ελληνικών τραπεζών.

«Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια», είπε χαρακτηριστικά ο Γουίλιαμ Μάρεϊ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον.

Αντί για πλήρη έλεγχο ενεργητικού σενάριο, που είχε ενοχλήσει έντονα την Αθήνα, το Ταμείο διαμήνυσε νωρίτερα ότι βλέπει θετικά την αντιπρόταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για επιτάχυνση των προγραμματισμένων τεστ αντοχής και στοχευμένες επιθεωρήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Ο κ. Μάρεϊ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, προσέθεσε ότι η κυρία Λαγκάρντ έχει προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα με υψηλόβαθμα στελέχη του ελληνικού τραπεζικού κλάδου στο Λονδίνο. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Νίκος Καραμούζης. Διατύπωσε ωστόσο την πάγια θέση του ΔΝΤ ότι για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας χρειάζεται να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ