Πιτσιόρλας: Ανέφικτες οι μειώσεις φόρων αυτή την περίοδο

Πιτσιόρλας: Ανέφικτες οι μειώσεις φόρων αυτή την περίοδο Facebook Twitter
0

«Προφανώς και υπάρχουν περιθώρια περικοπής δαπανών στο δημόσιο» δήλωσε σήμερα στον Σκάι ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ ξεκαθάρισε πως ότι μειώσεις φόρων στη συγκεκριμένη στιγμή δεν είναι εφικτές και επιτρεπτές.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «θα μου στήσουν μνημείο που επέμεινα στις μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ότι «τα εύσημα ανήκουν στον ελληνικό λαό που υπέστη τόσες θυσίες».

«Μπήκαμε στα μνημόνια με τρόπο χαλαρό και αφελή», είπε ο κ Πιτσιόρλας, προσθέτοντας ότι και η κυβέρνηση αντιμετώπισε με χαλαρό τρόπο κάποια πράγματα και το έχει παραδεχτεί πολλές φόρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι πρωτοφανές το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα». Προφανώς όμως, πρόσθεσε υπάρχουν προβλήματα αλλά και αστοχίες.

Όσον αφορά το Ελληνικό, είπε πως «θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα» και διαβεβαίωσε πως ότι η επένδυση προχωράει. «Το ότι γίνονται προσφυγές αυτό δεν μπορεί να το ελέγξει η κυβέρνηση, το Ελληνικό έχει ξεμπλοκαριστεί, προχώρησε και προχωρά μέσα από προσεκτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει εκδοθεί το ΠΔ», είπε.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM