Απεργία την Πρωτομαγιά

Έρχεται η λοταρία του ΥΠΟΙΚ - 1.000 ευρώ σε 1.000 συνεπείς φορολογούμενους τον μήνα

Έρχεται η λοταρία του ΥΠΟΙΚ - 1.000 ευρώ σε 1.000 συνεπείς φορολογούμενους τον μήνα Facebook Twitter
2

Εντός της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης, με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των κληρώσεων χρηματικών ποσών απο το υπουργείο Οικονομικών, με βάση τις συναλλαγές των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα.


Στο επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου οριστικοποιούν, αυτές τις ημέρες, τις τελευταίες λεπτομέρειες για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, με την οποία θα καθορίζεται το πλαίσιο και η διαδικασία διενέργειας της λοταρίας.

Το βασικό σενάριο προβλέπει τη διανομή ενός ποσού γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ τον μήνα στους φορολογούμενους, με τη μορφή των κληρώσεων που θα διενεργούνται με βάση την αξία των συναλλαγών τους με πλαστικό χρήμα και τους λαχνούς που θα αναλογούν σ΄ αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί τον μήνα, οι οποίοι θα κερδίζουν ποσό 1.000 ευρώ ο καθένας. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί οτι οι οριστικές αποφάσεις για το ύψος του ποσού που θα διανέμεται αλλά και για τον αριθμό των τυχερών θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες.


Η λοταρία, ως μέτρο, εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών για την περιστολή της φοροδιαφυγής, αφού κάθε φορολογούμενος θα έχει κίνητρο να χρησιμοποιεί την κάρτα του στις συναλλαγές . Κι αυτό, καθώς το ύψος του ποσού των συναλλαγών του με κάρτες θα αναλογεί σε έναν συγκεκριμένο αριθμό λαχνών που θα μπαίνει στην κλήρωση του υπουργείου Οικονομικών σε μηνιαία βάση. Το υπουργείο Οικονομικών θα συγκεντρώνει τα στοιχεία αυτά από τις τράπεζες. Έτσι, για κάθε ΑΦΜ θα αντιστοιχεί ένας αριθμός λαχνών.


Το μέτρο της λοταρίας έρχεται να υποστηρίξει την προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών για την επέκταση των συναλλαγών με κάρτες σε όλη την αγορά μέσω της υποχρεωτικής εφαρμογής των μηχανημάτων POS σε δεκάδες κατηγορίες επαγγελμάτων.

Μάλιστα με χθεσινή απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου έγινε πιο αυστηρή η διαδικασία συμμόρφωσης των επαγγελματιών που δεν έχουν προμηθευτεί POS ενώ υποχρεούνται. Στο εξής για να αποφύγουν το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος θα πρέπει εντός 30 ημερών απο την καταγγελία ή την κοινοποίηση του ελέγχου να αποδείξουν ότι έχουν εγκαταστήσει το ειδικό μηχάνημα για τις συναλλαγές των φορολογούμενων με κάρτες. Η προηγούμενη απόφαση προέβλεπε ότι στο διάστημα των 30 ημερών θα έπρεπε να αποδείξουν ότι το έχουν παραγγείλει από την τράπεζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM