Σε 900 κατασχέσεις την ημέρα προχωρά η εφορία για χρέη

Σε 900 κατασχέσεις την ημέρα προχωρά η εφορία για χρέη Facebook Twitter
2

Η οικονομική δυσπραγία των φορολογούμενων αποτυπώνεται καθαρά στα νέα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο αυξήθηκαν στα 5,47 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ την ίδια ώρα, πραγματοποιούνται καθημερινά περίπου 900 κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχειά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, συνολικά 3,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι και επιχειρήσεις χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο περισσότερα από 95 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μήνα με τον μήνα αυξάνεται καθώς οι φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αφήνοντας απλήρωτους τους φόρους που τους αναλογούν.

Eάν συνυπολογισθούν και τα στοιχεία του Ιουλίου, όπου ένας στους τρεις φορολογουμένους δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, τότε πιθανόν χιλιάδες φορολογούμενοι να προστεθούν στη μεγάλη λίστα των οφειλετών του Δημοσίου.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η φορολογική διοίκηση απαντά με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και ποινικές διώξεις στο κύμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν δημιουργηθεί στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Σε καθημερινή βάση τα αρμόδια τμήματα των εφοριών διενεργούν περίπου 900 κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και γενικότερα τραπεζικών λογαριασμών.

Από τις αρχές του έτους έχουν πραγματοποιηθεί 112.058 κατασχέσεις, εκ των οποίων οι 19.954 τον Ιούνιο. Μάλιστα, στόχος της ΑΑΔΕ είναι η αύξηση του ρυθμού των κατασχέσεων παρά το γεγονός ότι έχει ήδη επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος. Ενδεικτικό είναι ότι σε τουλάχιστον 951.114 οφειλέτες έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα, δηλαδή κατασχέσεις μισθών και τραπεζικών λογαριασμών. Από τις αρχές του έτους έχουν γίνει συνολικά 112.058 κατασχέσεις.

Οικονομία
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM