Σήμερα τα σπουδαία για το ευρώ

Σήμερα τα σπουδαία για το ευρώ Facebook Twitter
0

 Σήμερα τα σπουδαία για την κρίση στην ευρωζώνη καθώς αναμένεται στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο πρόεδρος της Μάριο Ντράγκι να εξαγγείλει μέτρα που θα «θεραπεύσουν» τις διαιρέσεις μεταξύ των κρατών και θα σώσουν το ευρώ, όπως είχε υποσχεθεί.

Αυτό που θέλουν να ακούσουν οι επενδυτές από το στόμα του Ντράγκι είναι-σύμφωνα με το Ρόιτερς-ότι θα ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, μια παρέμβαση ζωτικής σημασίας που θα αποτελεί μια μακροπρόθεσμη απάντηση στην κρίση.

"Η συνάντηση αυτή είναι απολύτως ζωτικής σημασίας, επειδή οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές. Εάν η ΕΚΤ δεν κάνει αυτό που πρέπει, θα μπούμε σε μια νέα δύσκολη περίοδο», δήλωσε ανώτερος οικονομολόγος της Deutsche Bank.

Οι αγορές από την πλευρά τους περιμένουν από τον  Draghi να παρουσιάσει ένα τολμηρό σχέδιο στη σημερινή Σύνοδο.

Πηγή από την ΕΚΤ είπε στο Ρόιτερς ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα έχει αυστηρές προϋποθέσεις για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα.

Στις προθέσεις και στα σχέδια Ντράγκι εμφανίζεται πάντως και πάλι αντίθετη η Γερμανία. Ο πρόεδρος της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν αντιτίθεται στα σχέδια της ΕΚΤ για την αγορά χρέους χωρών της ευρωζώνης με υψηλό κόστος δανεισμού, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις μεταρρυθμίσεις. Στο πλευρό του βρίσκεται, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Ρόιτερς, η Γερμανίδα Καγκελάριος που δεσμεύτηκε να τον στηρίξει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ