Bloomberg: Η Ελλάδα καθυστερεί να βγει στις αγορές εξαιτίας του ΔΝΤ

Bloomberg: Η Ελλάδα καθυστερεί να βγει στις αγορές εξαιτίας του ΔΝΤ Facebook Twitter
0

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «δείχνει» το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, με σημερινό του άρθρο, ως υπαίτιο για της καθυστερήσεις στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Το Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχους, οι οποίοι, όπως αναφέρεται έχουν γνώση των εξελίξεων σχολιάζουν τους λόγους αναβολής της πολυαναμενόμενης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, εκτιμώντας ωστόσο ότι η επάνοδος της χώρας στις αγορές θα πραγματοποιηθεί και η καθυστέρηση θα διορθωθεί.

Όπως επισημαίνεται, η ελληνική κυβέρνηση ανέβαλε την έκδοση του ομολόγου επειδή το ΔΝΤ έχει θέσει ανώτατο όριο χρέους. Σύμφωνα με το Bloomberg, το ανώτατο όριο χρέους σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδώσει νέα ομόλογα, έως ότου αποπληρώσει ορισμένα από τα ήδη υπάρχοντα.

 

Bloomberg: Η Ελλάδα καθυστερεί να βγει στις αγορές εξαιτίας του ΔΝΤ Facebook Twitter
Φωτό: bloomberg.com

Ο συγκεκριμένος όρος εντοπίζεται στην «επιστολή προθέσεων» που εστάλη πριν λίγο καιρό στο κυβερνητικό επιτελείο και αφορά στην έγκριση της παραμονής του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας.

Υπενθυμίζεται ότι το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου θα συνεδριάσει την Πέμπτη για το ελληνικό ζήτημα με στόχο να δώσει το πράσινο φως στο υπάρχον πακέτο στήριξης.

Μία από τις πηγές, ωστόσο, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι ακόμη και μετά την πληρωμή προς την ΕΚΤ, το συνολικό χρέος της Ελλάδας θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, καθιστώντας δύσκολη την έκδοση νέων ομολόγων.

Σε κάθε περίπτωση, η έξοδος στις αγορές θα πρέπει να μετατεθεί μετά τις 20 Ιουλίου, όταν η Ελλάδα κληθεί να αποπληρώσει ομόλογα που διακρατά η ΕΚΤ, ύψους 4 δισ. ευρώ.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM