Στην "One Outlet" και τυπικά η αγορά Μοδιάνο

Στην "One Outlet" και τυπικά η αγορά Μοδιάνο Facebook Twitter
0

Στα χέρια της "One Outlet Α.Ε" πέρασε και τυπικά η αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπεγράφη η σύμβαση, με την οποία το ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζει προς τον επενδυτή το ποσοστό 43,63% εξ αδιαιρέτου κυριότητας επί του ακινήτου.

Η εταιρεία είχε ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής τον Οκτώβριο του 2016, υποβάλλοντας προσφορά ύψους 1,9 εκατ. ευρώ, έναντι αποτίμησης 1,750 εκατ. ευρώ, στη διαγωνιστική διαδικασία που είχε διεξάγει το ΤΑΙΠΕΔ. Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η One Outlet Α.Ε (σ.σ. στην οποία μετέχουν ο όμιλος εταιρειών Φάις με 65% και η Notos Com με 35%), αποκτά το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ειδικού σκοπού, την οποία συνέστησε το ΤΑΙΠΕΔ για τις ανάγκες του διαγωνισμού, εισφέροντας το ποσοστό 43,63% εξ αδιαιρέτου κυριότητας επί του ακινήτου.

"Με τη σημερινή μεταβίβαση ανοίγει ένας νέος κύκλος στη μακρά ιστορία της Αγοράς Μοδιάνο. Το επενδυτικό σχέδιο του αγοραστή και οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις εκτιμάται ότι θα αναμορφώσουν ριζικά την εικόνα του ακινήτου. Τα οφέλη αναμένεται ότι θα είναι πολλαπλά, καθώς αφενός θα αναβαθμισθούν τόσο το ίδιο το κτίριο όσο και την περιοχή συνολικά και αφετέρου θα δοθεί νέα πνοή στην κεντρική αγορά της πόλης. Η επένδυση αυτή, με σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία της Στοάς Μοδιάνο, θα επιτρέψει στο ακίνητο να ανακτήσει τη σημασία του για την τοπική κοινωνία και οικονομία" αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Σχολιάζοντας τη συναλλαγή, η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου ανέφερε σχετικά: "Η αποκατάσταση και η ανάδειξη του κτιρίου είναι μεγάλες προκλήσεις για τον επενδυτή, από τον οποίο περιμένουμε όχι μόνο να ανταποκριθεί και στις δύο, αλλά να κάνει και το επόμενο μεγάλο βήμα.

πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ

Στόχος δεν είναι απλώς η διάσωση της Αγοράς Μοδιάνο ως μνημείου, αλλά η αναβίωση της ιστορίας της πόλης και των αναμνήσεων των κατοίκων της, καθώς και η δημιουργία συνεργειών εντός της συγκεκριμένης γειτονιάς".

Στην αγορά Μοδιάνο βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία περίπου 35 από τα συνολικά 144 καταστήματα. Σε ανακοίνωσή της λίγες ημέρες μετά την ανακήρυξή της ώς προτιμητέου επενδυτή, η One Outlet, διευκρίνιζε πως "το υψηλό μέγεθος της επένδυσης (που θα γίνει) δεν μπορεί να καθορισθεί με ακρίβεια στην παρούσα φάση, εξαιτίας τόσο της πολυμετοχικής σύνθεσης του νέου φορέα (εκτός της One Outlet συμμετέχουν και 59 επιπλέον ιδιοκτήτες) όσο και της πολυπλοκότητας του έργου (τεχνικές-αρχιτεκτονικές-κατασκευαστικές μελέτες που πρέπει να αναπτυχθούν και να εφαρμοσθούν) [...] Είναι όμως βέβαιο ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά έργα, το οποίο έχει ήδη εξασφαλίσει την απαιτούμενη τραπεζική υποστήριξη της Alpha Bank".

Η Οne Outlet εκμεταλλεύεται και μέρος του εμπορικού κέντρου CityGate στη Θεσσαλονίκη.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ