Ειδικές οικονομικές ζώνες με έλεγχο από ευρωπαίους προτείνει στην Ελλάδα ο Σούλτς

Ειδικές οικονομικές ζώνες με έλεγχο από ευρωπαίους προτείνει στην Ελλάδα ο Σούλτς Facebook Twitter
1

Τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών στην Ελλάδα προτείνει σε συνέντευξη στο περιοδικό Der Spiegel, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς,  ως διέξοδο από την  κρίση και εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Σουλτς, και όπως μεταδίδει η Ντοιτσε Βέλε, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας «οργανισμός ανάπτυξης», που θα ελέγχει την εισροή κοινοτικών κονδυλίων και θα εντοπίζει με τη συνδρομή ευρωπαίων και ελλήνων πολιτικών έργα άξια να τύχουν υποστήριξης. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, «θα υπάρχει έλεγχος, αλλά και οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης» ενώ οι έλληνες θα πρέπει να δεχτούν εφαρμογή μεταρρυθμίσεων επί ελληνικού εδάφους από ευρωπαίους αξιωματούχους. «Ωστόσο, δεν πρόκειται για καμιά εχθρική δύναμη κατοχής, αλλά για εργαλείο βοήθειας», λέει ο Σούλτς.

 Σύμφωνα με το Der Spiegel αυτές οι οικονομικές ζώνες -για τις οποίες, όπως σημειώνει το περιοδικό, η Αθήνα δείχνει ενδιαφέρον,- θα δημιουργηθούν σε ορισμένες περιοχές της χώρας, π.χ. στο νότιο τμήμα της Κρήτης και στο νότιο τμήμα της Πελοποννήσου και εκεί με μεταρρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τις επιχειρήσεις, θα μπορούν να διακινούνται αγαθά, τα οποία προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά. Πάντως, κατά το περιοδικό, οι μισθοί των εργαζομένων δεν θα θιγούν, επειδή η Ελλάδα έχει ήδη μειώσει δραστικά τους κατώτατους μισθούς.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM