ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Μειώθηκε κατά 2 δισ. ευρώ ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Μειώθηκε κατά 2 δισ. ευρώ ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες Facebook Twitter
0

Περιορίστηκε κατά 2,7 δισ. ευρώ τον Ιούνιο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη χρηματοδότηση του ευρωσυστήματος, η οποία περιλαμβάνει τη ρευστότητα μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) και την απευθείας χρηματοδότηση από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η συνολική εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών περιορίστηκε στα 54,2 δισ. ευρώ από 56,9 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Μαΐου.


Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη μείωση του δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από τον ELA στα 37,9 δισ.ευρώ από 40,7 δισ.ευρώ αντιστοίχως, καθώς και την οριακή αύξηση της απευθείας χρηματοδόσης από την ΕΚΤ στα 16,3 δισ. ευρώ από 16,2 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM