Reuters: Η ΕΚΤ χρειάζεται «περισσότερη σαφήνεια» για το χρέος ώστε να μπει η Ελλάδα στο QE

Reuters: Η ΕΚΤ χρειάζεται «περισσότερη σαφήνεια» για το χρέος ώστε να μπει η Ελλάδα στο QE Facebook Twitter
0

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) χρειάζεται «περισσότερη σαφήνεια» σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους που θα λάβει η Ελλάδα από τους διεθνείς πιστωτές της, προκειμένου να αγοράσει ελληνικά ομόλογα στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

Κατά το χθεσινό Eurogroup, παρά τις πιέσεις της ελληνικής πλευράς για περισσότερα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν για την εκταμίευση της επόμενης δόσης 8,5 δισ. ευρώ, και έδωσαν μια «υπόσχεση» για ελάφρυνση του χρέους, αλλά δεν προσδιόρισαν το μέγεθός της. Σύμφωνα με το Reuters, απλώς σκιαγράφησαν πιθανούς τρόπους για να καταστήσουν πιο βιώσιμο το χρέος της χώρας.

«Είναι ένα πολύ θετικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να δούμε περισσότερη σαφήνεια ως προς το χρέος, για να συμπεριλάβουμε την Ελλάδα στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων», αναφέρει στο πρακτορείο η πηγή, που έχει γνώση του θέματος. «Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος», πρόσθεσε.

Η ΕΚΤ έχει αναφέρει επανειλημμένως ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μακροπρόθεσμα, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Αλλά αυτό προϋποθέτει συγκεκριμένες δεσμεύσεις σχετικά με το χρέος.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ