Η κυβέρνηση διαψεύδει το δημοσίευμα της Bild για δόση και χρέος

Η κυβέρνηση διαψεύδει το δημοσίευμα της Bild για δόση και χρέος Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της.

Το άρθρο ανέφερε επίσης, πως σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας οφειλές, μεταξύ άλλων, σε εταιρίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες. Ειδικότερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε πως «δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο Reuters, κατηγόρησε την εφημερίδα πως διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του και συμπλήρωσε πως δεν είπε ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα εξυπηρετήσει το χρέος της τον Ιούλιο, όταν η χώρα μας θα πρέπει να καταβάλει δόση περίπου 7 δισ. ευρώ στους πιστωτές.

«Αυτό που είπα είναι ότι η εκταμίευση [της δόσης] δεν είναι θέμα, διότι όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας», τόνισε. «Αλλά, η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει πως η εκταμίευση χωρίς καθαρή λύση για το χρέος δεν είναι αρκετή για να αλλάξει την πορεία της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM