Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ διαψεύδει την Handelsblatt: Δεν ετοιμάζουμε μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ διαψεύδει την Handelsblatt: Δεν ετοιμάζουμε μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Δεν βρίσκεται σε εξέλιξη καμιά προετοιμασία μέτρων για την ελάφρυνση του κρατικού χρέους της Ελλάδας, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας σήμερα, διαψεύδοντας δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt περί του αντιθέτου.


«Δεν γίνεται προετοιμασία για καμιά ελάφρυνση χρέους», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας σε γραπτή δήλωσή του η οποία εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, οι μεταρρυθμίσεις στην εφαρμογή των οποίων συμφώνησε η Ελλάδα θα εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους της.


«Σε ό,τι αφορά πιθανά μέτρα για το χρέος, καταλήξαμε σε μια σαφή συμφωνία (η οποία συμπεριλαμβάνεται) στην ανακοίνωση του Eurogroup του Μαΐου του 2016. Σύμφωνα με αυτήν, μετά την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα γίνει μια εκτίμηση για το εάν είναι αναγκαία τα όποια μέτρα για το χρέος. Αυτό ισχύει ακόμη».

Την ίδια στιγμή, μιλώντας από το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς να ονοματίσει την Ελλάδα, δήλωσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να πιέσει τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται. «Όσες όντως εφήρμοσαν τις μεταρρυθμίσεις είναι από τις πιο πετυχημένες χώρες στην ΕΕ σήμερα» τόνισε, προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι οι κανόνες, αλλά η έλλειψη εφαρμογής τους».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, οι θεσμοί - Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ετοιμάζουν πακέτο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Το κείμενο που συντάχθηκε πρόκειται να αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω συζητήσεις και θα αποσταλεί στους υπουργούς Οικονομικών χωρών μελών της ευρωζώνης.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM