ΔΝΤ για συμφωνία: Ακόμα χρειάζεται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

ΔΝΤ για συμφωνία: Ακόμα χρειάζεται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους Facebook Twitter
EPA/MICHAEL REYNOLDS
0

Μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους ότι προκειμένου να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα χρειάζεται και ελάφρυνση του χρέους, εκτός από τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, έστειλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, εκπρόσωπος του Ταμείου τόνισε ότι η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της για περισσότερες δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις ρυθμίζει ένα ζήτημα που έχει εμποδίσει την οικονομική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά ακόμα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ακόμα ότι το ΔΝΤ τονίζει εδώ και καιρό πως το ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να έχει τόσο μεταρρυθμίσεις για να επιτύχει τους στόχους για το πλεόνασμα, όσο και ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου να συμμετάσχει το Ταμείο.

Υπενθυμίζεται ότι η προκαταρκτική τεχνική συμφωνία, που επιτεύχθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, νωρίς το πρωί της Τρίτης, προβλέπει, μεταξύ άλλων, περικοπές σε συντάξεις, πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και ανοιχτά μαγαζιά περισσότερες Κυριακές.


Νωρίτερα σήμερα, σε κοινή τους δήλωση οι ευρωπαίοι πιστωτές και το ΔΝΤ σημείωναν πως «οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν ταχέως αυτή τη δέσμη πολιτικής. Αυτή η προκαταρκτική συμφωνία θα συμπληρωθεί τώρα από περαιτέρω συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες σχετικά με μια αξιόπιστη στρατηγική που θα εξασφαλίζει ότι το χρέος είνα βιώσιμο».

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ