Σήμερα, Πρωτομαγιά, καθαρογράφονται τα νέα μέτρα στο Χίλτον

Σήμερα, Πρωτομαγιά, καθαρογράφονται τα νέα μέτρα στο Χίλτον Facebook Twitter
1

To πρωί το Χίλτον περικυκλώθηκε από διαδηλωτές για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, αλλά τώρα σε εξέλιξη είναι η συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, καθώς οι πιστωτές επέστρεψαν καθαρογραμμένα τα κείμενα της συμφωνίας, το MOU (η ευρωπαϊκή πλευρά) και το MEFP (το ΔΝΤ).


Στόχος της συνάντησης είναι να εξαλειφθούν οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και θεσμών σε 8- 9 ζητήματα, όπως το συνταξιοδοτικό, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αγορές των προϊόντων, το Δημόσιο κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε εκκρεμότητα είναι μεταξύ άλλων, η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, η δημόσια διοίκηση, το καθεστώς λειτουργίας και άσκησης κοινωνικής πολιτικής μέσω των ΔΕΚΟ. Αξιωματούχος σημεισώε πριν αρχίσει η συνάντηση πως στόχος είναι να κλείσουν όλα τα θέματα απόψε.

Σημειώνεται ότι τη νύχτα,  στις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα, υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, διευκρινίζοντας ότι με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών «τελειώσαμε όλους τους φακέλους. Δεν υπάρχει κάτι στο MOU ή στο MEFP που δεν έχουμε συζητήσει. Σήμερα (σ.σ.: Δευτέρα) θα συζητήσουμε τα κείμενα στα οποία έχουμε διαφορά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν 4-5 φάκελοι όπου δεν υπάρχει κανένα θέμα (παιδεία, υγεία, ενέργεια), υπάρχουν 4 φάκελοι με αρκετά σημαντικά ζητήματα και 4-5 φάκελοι με μικρότερης σημασίας ζητήματα». Πρόσθεσε δε ότι «σε κάθε μεγάλο τομέα ένα θέμα είναι σημαντικό».

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι το ζήτημα με τον προσδιορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 μένει κενό, διότι θα γίνει πακέτο με το χρέος.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ