H LVMH ανακοίνωσε την εξαγορά της Christian Dior έναντι 6 δισεκατομμυρίων ευρώ

H LVMH ανακοίνωσε την εξαγορά της Christian Dior έναντι 6 δισεκατομμυρίων ευρώ Facebook Twitter
0

Ο γαλλικός οίκος ειδών πολυτελείας LVMH Louis Vuitton Moet Hennessy και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Bernard Arnault ανακοίνωσαν την Τρίτη την εξαγορά της Christian Dior Couture έναντι 6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για μια συμφωνία που έχει στόχο να απλοποιήσει τη σχέση της LVMH με την εταιρία Christian Dior εξαγοράζοντας τα ποσοστά των μετόχων μειοψηφίας και μια συναλλαγή φιλοδοξεί να ενισχύσει την κερδοφορία της LVMH.

Η οικογενειακή επιχείρηση του Arnault ανακοίνωσε ότι στόχος της συμφωνίας είναι επίσης να ενισχυθούν οι δραστηριότητες ενδυμάτων και δερμάτινων ειδών. Θα προσφέρει 172 ευρώ σε μετρητά και 0,192 μετοχές στην Hermes, στην οποία ο Αρνό έχει ήδη ποσοστό, για να αγοράσει κάθε εναπομείνουσα μετοχή της Christian Dior που δεν κατέχει ήδη. Η LVMH θα εξαγοράσει επίσης το εμπορικό σήμα ενδυμάτων Christian Dior από την εταιρία συμμετοχών Christian Dior έναντι 6,5 δισεκ. ευρώ. Ο Αρνό έχει πλειοψηφικά ποσοστά και στην Dior και στην LVMH.


«Οι συναλλαγές αυτές θα επιτρέψουν την απλοποίηση των δομών, κάτι που ζητά εδώ και καιρό η αγορά, και την ενίσχυση των μονάδων Ενδυμάτων και Δερμάτινων Ειδών της LVMH, χάρη στην απόκτηση της Christian Dior Couture, ενός εκ των πιο εμβληματικών εμπορικών σημάτων παγκοσμίως», ανέφερε ο Bernard Arnault σε ανακοίνωση.


Η αρχική προσφορά για την Christian Dior – σε μετρητά και μετοχές της Hermes – θα ακολουθηθεί από μια δεύτερη προσφορά, αποτιμώντας κάθε μετοχή της Dior στα 260 ευρώ – αντιστοιχώντας σε υπερτίμημα 14,7% συγκριτικά με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Dior στις 24 Απριλίου στα 226,85 ευρώ.


Η LVMH πρόσθεσε σε ανακοίνωση ότι η συνολική συμφωνία θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή εντός του πρώτου 12μήνου από την ολοκλήρωσή της, με την συναλλαγή να αναμένεται να κλείσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για όλους: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οικονομία / Τουρισμός για όλους 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν
NEWSROOM
Στεγαστική κρίση: Ένας «καλός» μισθός το κόστος στέγασης – ο «εφιάλτης» της ανανέωσης

Οικονομία / Στεγαστική κρίση: Ένας καλός μισθός το κόστος στέγασης – Ο «εφιάλτης» της ανανέωσης του συμβολαίου

Αναλυτικός οδηγός ενοικίασης κατοικίας και τιμές στο κέντρο, τα βόρεια, τα νότια προάστια και τον Πειραιά - 52% η αύξηση στα μισθώματα οικογενειακών κατοικιών - Οι 9+1 λόγοι που αυξήθηκαν τα ενοίκια - Από τον Θέμη Μπάκα, e-real estates
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ