Σόιμπλε: Αισιοδοξία για λύση σύντομα, αλλά αβέβαιη η συμφωνία στο αυριανό Eurogroup

Σόιμπλε: Αισιοδοξία για λύση σύντομα, αλλά αβέβαιη η συμφωνία στο αυριανό Eurogroup Facebook Twitter
Enzo Zucchi / EU Handout / SOOC
0

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε σήμερα αισιόδοξος ότι μία συμφωνία για την β' αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα επιτευχθεί σύντομα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ωστόσο, ο Σόιμπλε δήλωσε πως δεν είναι βέβαιος πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτευχθεί στο Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα.

Σημειώνεται ότι χθες ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Μέρκελ δήλωσε προσηλωμένη στην κατεύθυνση της επίλυσης και διαβεβαίωσε πως εργάζεται με στόχο τη λύση στο αυριανό Eurogroup.

Η γερμανίδα καγκελάριος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργός αφότου είχε ολοκληρωθεί η επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, η σημερινή συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Βερολίνο, χαρακτηρίζεται κρίσιμη για το ελληνικό ζήτημα.

«Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών είναι εφικτή εάν όλα τα μέρη δείξουν καλή θέληση», ανέφερε χθες από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Πιερ Μοσκοβισί σε ανάρτησή του στο Twitter. Ο κ. Μοσκοβισί προσθέτει επίσης ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πιέσει γι' αυτό, στο Eurogroup στη Βαλέτα».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM