Euroworking Group: Χωρίς συμφωνία για την επιστροφή των θεσμών στη Αθήνα

Euroworking Group: Χωρίς συμφωνία για την επιστροφή των θεσμών στη Αθήνα Facebook Twitter
2

Χωρίς συμφωνία για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα το αποψινό Euroworking Group.

Το EWG συνέστησε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία στο πακέτο μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν υπήρξε συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα συμβεί αυτό.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της «Καθημερινής» Ελένη Βαρβιτσιώτη, τονίστηκε ότι αν χαθούν και οι επόμενες μέρες χωρίς να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και υπάρξουν επιπλέον καθυστερήσεις για την επιστροφή των θεσμών, τότε θα χαθεί και η ευκαιρία για περαιτέρω πρόοδο στο Eurogroup στις 7 Απριλίου στην Μάλτα.

Νωρίτερα είχε γίνει λόγος για πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών από ευρωπαϊκές πηγές, που ωστόσο σημείωναν πως παραμένουν κάποια «αγκάθια» για την επίτευξη της συμφωνίας, που θα ανοίξει το δρόμο για τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement).

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες δεν έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος να δημιουργηθούν νέα εμπόδια ενόψει του Eurogroup της 7ης Απριλίου, καθώς οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και το λοκ- άουτ δεν έχουν φύγει από το τραπέζι.

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια