Πάνω από το 7% και πάλι τα επιτόκια στα ομόλογα της Ισπανίας

Πάνω από το 7% και πάλι τα επιτόκια στα ομόλογα της Ισπανίας Facebook Twitter
0

Πάνω από τα επικίνδυνα όρια επέστρεψαν και πάλι οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων, παρά τις εξαγγελίες ακόμη πιο σκληρών μέτρων από την κυβέρνηση Ραχόι. Στη σημερινή δημοπρασία χρέους η Ισπανία άντλησε ποσό ύψους 2,98 δισ. Ευρώ, με τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων όμως να ανεβαίνουν ακόμη και πάνω από το 7%.  

Oι αποδόσεις των πενταετών ομολόγων ενισχύονταν και αυτές κατά 10 μονάδες βάσης στο 6,44%. Η άνοδος των αποδόσεων των ισπανικών ομολόγων, είχε ως αποτέλεσμα, να ασκηθεί πίεση στο ευρώ που υποχώρησε μέχρι τα 1,2263 δολάρια από περίπου 1,2283 δολάρια που ήταν προηγουμένως.

Εν τω μεταξύ σήμερα στην Ισπανία έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις σε 80 πόλεις κατά των νέων μέτρων λιτότητας. Την κινητοποίηση έχουν εξαγγείλει τα δύο μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της χώρας UGT και CCOO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM