Στη ναυτιλία οι Γερμανοί είναι οι «χρεοκοπημένοι»

Στη ναυτιλία οι Γερμανοί είναι οι «χρεοκοπημένοι» Facebook Twitter
0

Yπάρχει ένας τομέας στον οποίο οι Έλληνες είναι αυτοί που εξασφαλίζουν άνετα χρηματοδότηση ενώ οι Γερμανοί είναι οι «χρεοκοπημένοι»της υπόθεσης. Και αυτός είναι ο ναυτιλιακός τομέας καθώς, κατά τη γερμανική εφημερίδα «Der Handelsblatt», οι Έλληνες πρωτίστως και δευτερευόντως οι Κινέζοι εφοπλιστές θα επωφεληθούν από την αδυναμία των γερμανικών ναυτιλιακών εταιρειών να εξασφαλίσουν επιπλέον χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα δύο τρίτα των γερμανικών ναυτιλιακών εταιριών αντιμετωπίζουν τα τελευταία δύο χρόνια σοβαρά οικονομικά προβλήματα ενώ οι ελληνικές εταιρίες διαθέτουν αποθέματα ρευστού.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τις δηλώσεις Γερμανών, στελεχών ναυτιλιακών εταιριών,  «οι παραδοσιακοί Έλληνες εφοπλιστές συγκρατήθηκαν, κατά την περίοδο άνθησης της ναυτιλίας, 2003-2007, ενώ οι Γερμανοί εφοπλιστές αγόραζαν όλο και περισσότερα νέα πλοία σε πολύ υψηλές τιμές. Τώρα οι Έλληνες επωφελούνται από τις οικονομίες τους, προκειμένου να μπουν στην αγορά με ευνοϊκούς όρους, βλέποντας την απότομη πτώση των τιμών».

Οι Γερμανοί εφοπλιστές ζητούν τώρα την παρέμβαση της κυβέρνησης, ακόμη και προκειμένου να δοθεί κρατική βοήθεια, για να αντιμετωπισθεί η ραγδαία πτώση των τιμών των πλοίων, η οποία έχει φθάσει ακόμη και το 50%.

Την κακή κατάσταση της γερμανικής ναυτιλίας παρακολουθούν στενά Έλληνες και Κινέζοι ώστε να επωφεληθούν αγοράζοντας «κοψοχρονιά» γερμανικά πλοία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM