Αυξήθηκαν οι κρατήσεις από τη Γερμανία

Αυξήθηκαν οι κρατήσεις από τη Γερμανία Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με τον Πίτερ Φανκχάουσερ, διευθύντα σύμβουλο του κορυφαίου ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook στη Γερμανία, οι κρατήσεις των Γερμανών στην Ελλάδα σημείωσαν αύξηση λόγω της πολιτικής σταθεροποίησης στη χώρα.

Ο ίδιος δήλωσε στο Reuters ότι «η τάση των κρατήσεων εναρμονίζεται με τα δημοσιεύματα. Εάν τα πρωτοσέλιδα είναι αρνητικά, οι κρατήσεις μειώνονται, εάν δεν υπάρχουν πρωτοσέλιδα, αυξάνονται ξανά».

Σημειώνεται ότι για το φετινό καλοκαίρι οι κρατήσεις προς την Ελλάδα είναι μειωμένες κατά το ένα τρίτο, καθώς οι Γερμανοί αποφεύγουν τη χώρα μετά το κλίμα δυσφορίας που έχει δημιουργηθεί ενάντια στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τους χειρισμούς της σχετικά με την κρίση χρέους που πλήττει τη χώρα.

Από τη στιγμή που οι γερμανοί τουρίστες αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή τουρισμού για την Ελλάδα, η μείωση αυτή μπορεί να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό υποχώρησαν κατά 15%.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM