Απεργία την Πρωτομαγιά

Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά στην Αθήνα

Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά στην Αθήνα Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Χρειάζεται να γίνει «πολλή δουλειά» στην Αθήνα, σε τεχνικό επίπεδο, τόνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει βιασύνη όσον αφορά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. 

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη του Ecofin, ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως «οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα και εκεί χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά για το φορολογικό, το συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «μεγάλες μεταρρυθμίσεις». 

Σε ερώτηση για το πότε ακριβώς θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα, είπε ότι «αυτό είναι θέμα των θεσμών. Υποθέτω ότι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες. Δεν είμαι το αφεντικό τους».

Διευκρίνισε ωστόσο, πως «δεν υπάρχει βιασύνη» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς δεν υπάρχει «μεγάλη ανάγκη» και «δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας για την ελληνική κυβέρνηση». «Όσο τα πράγματα είναι στον σωστό δρόμο, η εμπιστοσύνη είναι σημαντική» συμπλήρωσε.


Όσον αφορά αντισταθμιστικά μέτρα που θέλει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι «είναι στο χέρι της της κυβέρνησης πως θέλει να επανεπενδύσει το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί», ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό θα είναι αντικείμενο συζήτησης με τους θεσμούς και θα επιστρέψουν με ένα τύπου επενδυτικό πακέτο, αλλά δεν είμαι εγώ που θα αποφασίσω πώς θα ξοδέψουν αυτά τα λεφτά».

Οικονομία
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM