Σόιμπλε: Οι θεσμοί έχουν καταλήξει σε κοινή θέση για την Ελλάδα

Σόιμπλε: Οι θεσμοί έχουν καταλήξει σε κοινή θέση για την Ελλάδα Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

«Η ευρωζώνη πάει καλά, αλλά και στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλά, θα πρέπει όμως να γίνει ανταγωνιστική» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες, συμπληρώνοντας ότι «το πρόγραμμα το οποίο συμφωνήσαμε το 2015 συμπεριλαμβάνει και τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» ενώ δήλωσε αισιόδοξος για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ακόμα, τόνισε ότι οι θεσμοί έχουν καταλήξει σε κοινή θέση για την Ελλάδα. «Πιστεύω ότι οι θεσμοί έχουν κοινή θέση και ότι θα φτάσουμε σε ένα σημείο σήμερα που θα επιστρέψει στα τεχνικά κλιμάκια να επιστρέψουν στην Αθήνα ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα», ανέφερε.

«Το σημαντικό δεν είναι τα χρέη, αλλά να αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών. Απαιτείται ανάπτυξη και μικρότερη ανεργία. Πιστεύω πως όλοι θέλουν να καταλήξουμε πραγματικά (σε συμφωνία). Και την περασμένη χρονιά θέλαμε να καταλήξουμε, αλλά η Ελλάδα χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο. Θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια