Η έκθεση για την ελληνική οικονομία στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΝΤ

Η έκθεση για την ελληνική οικονομία στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΝΤ Facebook Twitter
0

Kαθοριστικης σημασίας για το ελληνικό πρόγραμμα είναι η σημερινή, κεκλεισμένων των θυρών, συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ καθώς θα συζητηθεί η έκθεση για την ελληνική οικονομία η οποία συντάχθηκε από την ομάδα της Ντέλιας Βελκουλέσκου και φέρει την έγκριση του Πολ Τόμσεν.

Η εν λόγω έκθεση περιλαμβάνει και την επικαιροποιημένη ανάλυση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία διαπιστώνει ότι το χρέος παραμένει εξαιρετικά μη βιώσιμο παρά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που αποφασίσθηκαν τον Δεκέμβρη. Σημειώνεται ότι θα παραμείνει μη βιώσιμο ακόμη και αν η Ελλάδα εφαρμόσει όλα όσα έχει συμφωνήσει στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM.

Η έκθεση τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Προκειμένου να εισηγηθεί ένα νέο πρόγραμμα, το προσωπικό του θα καταστήσει σαφές ότι χρειάζεται διαβεβαιώσεις τόσο ως προς αυτή την κατεύθυνση όσο και ως προς το ότι η συμμετοχή του θα γίνει μόνο αν το χρέος κριθεί βιώσιμο.

Στη σημερινή συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ «θα φανεί ποιος θα είναι ο ρόλος του Ταμείου στο εγγύς μέλλον» υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή», υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να αποφύγει το «να μπούμε σε μια διαδικασία μακράς διαπραγμάτευσης». «Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, όπου πρέπει τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν» υπογραμμίζει ο κ. Χαρίτσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ