Ο Σόιμπλε τονίζει πως αν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, θα βρεθεί σε δύσκολη θέση

Ο Σόιμπλε τονίζει πως αν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, θα βρεθεί σε δύσκολη θέση Facebook Twitter
1

Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης, διαφορετικά θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, τόνισε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το Reuters.

«Αν η Ελλάδα, ξανά και ξανά, δεν κάνει αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί, τελικά αυτό δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει», ανέφερε σε επιχειρηματική εκδήλωση στο Saarbruecken της Γερμανίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια πως «η ΕΚΤ είναι ουσιαστικά αυτή που πρέπει να κατηγορηθεί για τα προβλήματά μας – μάλλον το πρόβλημα είναι ότι η δομή της ευρωζώνης είναι τέτοια που έχουμε ένα κοινό νόμισμα χωρίς μια κοινή χρηματοπιστωτική και οικονομική πολιτική και ότι τα μέλη --και η ΕΚΤ ποτέ δεν κουράζεται να το λέει αυτό-- δεν κάνουν αυτό το οποίο έχουν δεσμευθεί να κάνουν».

Στο μεταξύ, νωρίτερα γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει κοινή στάση σε ό,τι αφορά την άποψή της για την ανάγκη να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία και διατηρεί τη δέσμευσή της να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για τη στήριξη της Ελλάδας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. Η Ντέμερ αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επέκρινε τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελλάδα σε επιστολή του προς την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τον προηγούμενο μήνα.

«Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να διασφαλίσουμε ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί επιτυχώς», πρόσθεσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. «Όλοι συμφωνούμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Η νέα ένταση έχει προκύψει επειδή η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα ή επειδή υπάρχει διαφωνία μεταξύ Σόιμπλε και ΔΝΤ για το είδος των στόχων και των μέτρων που πρέπει να υπάρξουν;