Δύο εκθέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο

Δύο εκθέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο Facebook Twitter
3

Δύο εκθέσεις που αφορούν την Ελλάδα έλαβαν το βράδυ της Τρίτης τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν σε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ την πρώτη εβδομάδα Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Οι εκθέσεις «δεν είναι καλές» για την Ελλάδα, «μάλλον θα τις χαρακτήριζα καταθλιπτικές», είπε στην ιστοσελίδα πηγή που έχει γνώση της κατάστασης, ενώ πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχουν και κάποιες θετικές αναφορές. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ημερομηνία συζήτησης των εκθέσεων δεν έχει καθοριστεί, καθώς η Αθήνα ζητά χρονικό περιθώριο 15 εργάσιμων ημερών για να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του, η πρώτη έκθεση έχει σχέση με την επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας που έκανε η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στη βάση του άρθρου 4 του καταστατικού του Ταμείου, ενώ η συζήτηση της έκθεσης έχει καθυστερήσει δραματικά.

Επίσης θα συζητηθεί η έκθεση που αφορά την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ο Πολ Τόμσεν και οι συνεργάτες του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της πρώτης έκθεσης που είχε δημοσιευθεί πριν από πέντε μήνες, το ΔΝΤ θεωρεί επιβεβλημένη τη μείωση των σημερινών συντάξεων, αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου. Σημειώνεται πως τις θέσεις αυτές τις έχει εκφράσει επανειλημμένα και ο Πολ Τόμσεν το τελευταίο διάστημα, αποσυνδέοντας μάλιστα τις παρεμβάσεις αυτές με τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα. Όπως αναφέρει πηγή του mignatiou.com, πρόκειται για ανάπτυξη των θέσεων του που παρουσίασε στα κείμενα του στο blog του ΔΝΤ.

Πηγή: mignatiou.com

Οικονομία
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Το πιο αστείο είναι η ζημιά που έχουν πάθει με το ΔΝΤ οι σύντροφοι. Τη μία είναι κακό την άλλη καλό, τη μία κάνει συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας, την άλλη θέλει να πιέσει τους Γερμαναράδες, τη μία είναι όργανο του νεοφιλελευθερισμού, την άλλη είναι η φωνή της λογικής.....οι καημένοι τα έχουν χάσει. Έχει πλάκα να τους παρακολουθείς....