BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Bild: Ο Σόιμπλε προετοιμάζεται για βοήθεια στην Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Bild: Ο Σόιμπλε προετοιμάζεται για βοήθεια στην Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ Facebook Twitter
0

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζεται για μια συνέχιση του προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αναφέρει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild.

 

Οπως αναφέρει η Bild, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται για μια ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή της Γερμανίας, στην περίπτωση που το ΔΝΤ αρνηθεί τελικά να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Η γερμανική εφημερίδα, η οποία δεν αναφέρει τις πηγές της, επισημαίνει ότι ο Σόιμπλε πιστεύει πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) μπορεί να καλύψει το κενό που θα αφήσει το ΔΝΤ.

 

Σύμφωνα με τη Bild, η Μπούντεσταγκ πρόκειται να ψηφίσει για το τροποποιημένο ελληνικό πρόγραμμα πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

 

Η Bild, παρότι θεωρείται λαϊκίστικη, έχει μεγάλη κυκλοφορία και είναι εφημερίδα στην οποία συχνά δίνει συνεντεύξεις ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Οικονομία
0

BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM