Νέα μείωση του ELA κατά 4,2 δισεκ. ευρώ, ενέκρινε η ΕΚΤ

Νέα μείωση του ELA κατά 4,2 δισεκ. ευρώ, ενέκρινε η ΕΚΤ Facebook Twitter
0

Στις 11 Ιανουαρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 46,5 δισεκ. ευρώ έως και την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως ανακοινώθηκε.

 

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 4,2 δισεκ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM