Αιφνίδια επιστολή του SSM μπλόκαρε τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση εκλογής CEO στην Πειραιώς

Αιφνίδια επιστολή του SSM μπλόκαρε τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση εκλογής CEO στην Πειραιώς Facebook Twitter
0

Διεκόπη με αιφνίδιο τρόπο η κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία είχε ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι σήμερα, με θέμα την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας.

Η διακοπή οφείλεται σε ξαφνική παρέμβαση του SSM, του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, ο οποίος, με επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, ζήτησε την αναβολή της απόφασης. Υποψήφιοι για τη θέση ήταν ο Ανθιμος Θωμόπουλος, τον οποίο στήριζε η πλευρά του βασικού μετόχου της τράπεζας Τζον Πoλσον και ο Χρήστος Παπαδόπουλος, η επιλογή των παραδοσιακών μετόχων της τράπεζας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αρκετά τραπεζικά στελέχη κάνουν λόγο για άνευ προηγουμένου  παρέμβαση που μετατρέπει σε θρίλερ την κούρσα διαδοχής.

Ειδικότερα στην επιστολή του, ο SSM, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά να προηγηθεί έλεγχος των υποψηφίων για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και στη συνέχεια να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα συνεχιστεί σήμερα η συνεδρίαση το διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας. Ωστόσο το οικονομικό ρεπορτάζ λέει πως όλα οδεύουν σε σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ