Τσακαλώτος: Δεν αποδεχόμαστε παράλογες απαιτήσεις όπως πλεόνασμα 3,5% για 10 χρόνια

Τσακαλώτος: Δεν αποδεχόμαστε παράλογες απαιτήσεις όπως πλεόνασμα 3,5% για 10 χρόνια Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην αποδεχτεί μέτρα μετά το 2018 και ταυτόχρονα να προασπίσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις επανέλαβε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλ. Τσακαλώτος επαναβεβαίωσε τη σταθερή θέση της κυβέρνησης αναφορικά με τις αιτιάσεις ΔΝΤ και Βερολίνου για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% για μία δεκαετία πέραν του 2018. 

«Η κυβέρνηση δεν θα αποδεχτεί νέα μέτρα. Δεν αποδεχόμαστε επίσης παράλογες απαιτήσεις για πλεόνασμα 3,5% για 10 χρόνια», φέρεται να τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Τέλος, αναλύοντας την απόφαση του τελευταίου Eurogroup στο πολιτικό συμβούλιο χαρακτήρισε επιτυχία την λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη διευθέτηση του χρέους. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM