ΔΝΤ: Ανεπαρκή τα μέτρα του Eurogroup για το χρέος - Aπέχουμε πολύ από συμφωνία

ΔΝΤ: Ανεπαρκή τα μέτρα του Eurogroup για το χρέος - Aπέχουμε πολύ από συμφωνία Facebook Twitter
EPA/JULIEN WARNAND
1

Ως ανεπαρκή χαρακτήρισε αξιωματούχος του ΔΝΤ τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος που ενέκρινε τη Δευτέρα το Eurogroup, σύμφωνα με το Bloomberg, γεγονός που φαίνεται να βάζει σε τροχιά σύγκρουσης το Ταμείο με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, το στέλεχος του ΔΝΤ τόνισε επίσης ότι οι θεσμοί απέχουν πολύ ακόμα από μία συμφωνία για την Ελλάδα, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο ίδιος άφησε αιχμές και για την επιμονή των Ευρωπαίων σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 και τα επόμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι το Ταμείο μπορεί να δεχτεί το 3,5% αλλά πιστεύει πως το ιδανικό θα ήταν στο 1,5%. Πρόσθεσε πως όσο περισσότερα είναι τα χρόνια που οι εταίροι ζητούν υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, τόσο λιγότερο αξιόπιστος γίνεται ο στόχος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πηγή διευκρίνισε ότι το Ταμείο κατηγορείται άδικα ότι πιέζει για λιτότητα, τη στιγμή που άλλοι λαμβάνουν τις αποφάσεις για υψηλούς δημοσιονομικούς στόχους.

Όπως επισημαίνει ο Σκάι, το Ταμείο ζητά από τους Ευρωπαίους τουλάχιστον να συγκεκριμενοποιήσουν τις βαθύτερες, μεσο-μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις για το χρέος. Ωστόσο, μετά τη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι η πλήρης μετάθεση αυτής της συζήτησης για το 2018 είναι η πάγια ευρωπαϊκή θέση και το ΔΝΤ «το καταλαβαίνει αυτό».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ωστόσο, μετά τη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι η πλήρης μετάθεση αυτής της συζήτησης για το 2018 είναι η πάγια ευρωπαϊκή θέση και το ΔΝΤ «το καταλαβαίνει αυτό». Πάγια ευρωπαϊκή θέση aka Γερμανικές εκλογές!Όλοι το καταλάβαμε, Γερούν!