Eκπληξη: Ο Σόιμπλε συζητά και τα ευρωομόλογα

Eκπληξη: Ο Σόιμπλε συζητά και τα ευρωομόλογα Facebook Twitter
0

Η Γερμανία μπορεί τελικά να είναι πρόθυμη να προχωρήσει πιο γρήγορα από ό, τι αναμένεται στην αποδοχή της  κοινής ευθύνης για το χρέος της ευρωζώνης, σημειώνει η Wall Street Journal, ερμηνεύοντας τα λεγόμενα του κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα.

Ο Σόιμπλε, κάνει την έκπληξη δηλώνοντας στην εφημερίδα ότι η Γερμανία θα μπορούσε να συμφωνήσει σε κάποια μορφή «κοινού» χρέους το συντομότερο, αν το Βερολίνο πειστεί ότι ο έλεγχος των Βρυξελλών επί των εθνικών περιορισμών είναι μια υπόθεση μη αναστρέψιμη. Και αυτό-λέει-θα μπορούσε να συμβεί πριν από την πλήρη εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Συνθήκης.

"Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι μια κοινή δημοσιονομική πολιτική θα είναι μη αναστρέψιμη και καλά συντονισμένη. Δεν θα υπάρξουν από κοινού εγγυημένα ομόλογα χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική.", λέει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Μάλιστα σχολιάζοντας την φερόμενη ως δήλωση της κυρίας Μέρκελ ότι όσο ζει δεν θα υπάρξουν ομόλογα, τονίζει ότι τα ΜΜΕ μεγαλοποίησαν τη σημασία των όσων είπε η καγκελάριος.

Επιπλέον, ο κ. Σόιμπλε αναγνώρισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει βραχυπρόθεσμα μέτρα για να σταματήσει η φυγή των ιδιωτικών κεφαλαίων από τις αγορές ομολόγων της περιοχής και δήλωσε ότι υπάρχει ένας αριθμός μέσων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων αγορών του δημοσίου χρέους από την ζώνη του ευρώ με το μηχανισμό διάσωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε υποδηλώνουν ότι το Βερολίνο είναι πρόθυμο να προχωρήσει περισσότερο από ό, τι αναμένεται για να καταλήξει σε συμβιβασμό με τη Γαλλία και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, σε μια νέα ρυθμιστική δομή για τη ζώνη του ευρώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM