ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σόιμπλε: Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα

Σόιμπλε: Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα Facebook Twitter
2

" Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τα επιτόκια και η αποπληρωμή του χρέους"είπε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην ομιλία του στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής της χώρας του, έκρινε ότι

Παράλληλα τόνισε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει ρόλο στο ελληνικό πρόγραμμα και προεξόφλησε πως πράγματι θα συνεχίσει.


Επιπλέον ο Σόιμπλε δήλωσε πως συμφωνεί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι στην Ευρώπη χρειάζονται περισσότερα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, επενδύσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επικρίνει εδώ και πολύ καιρό την πολιτική χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ. Νωρίτερα, στη συζήτηση που διεξήχθη στην Μπούντεσταγκ, ο Ντράγκι απέρριψε τις επικρίσεις για την πορεία που έχει επιλέξει η τράπεζα, χαρακτηρίζοντας τα μηδενικά επιτόκια απαραίτητα και καλώντας το Βερολίνο να μοιραστεί το βάρος για την τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας αυξάνοντας τις δαπάνες.
Ακόμη, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, προέβλεψε ότι η ΕΕ θα υπογράψει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ, αλλά πιθανόν δεν θα λέγεται TTIP, ενώ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τη Deutsche Bank.

2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Σαφώς. Το ΔΝΤ πρέπει να συνεχίσει να ξηλώνει την Ελλάδα, για να μπορεί η Γερμανία να σπρώχνει τα περιττώματα της υπό πτώχευση Deutshe Bank κάτω από το χαλάκι. Πώς αλλιώς δε θα πέσει η Γερμανία (και οι συν αυτή καταχρεωμένες ευρωπαϊκές μεγαλοοικονομίες) μέσα στην τρύπα που η ίδια σκάβει τόσα χρόνια για τους ανίκανους, ανίδεους κι ανυπεράσπιστους ευρωλαουτζίκους;Ένα δεν έχουμε καταλάβει και όσο εξακολουθούμε να το αγνοούμε, τόσο θα είμαστε έρμαια των αδηφάγων ορέξεων του Σόιμπλε και του γκαγκστερικού ευρωσιναφιού του.Τα αφεντικά είναι οι λαοί. Αυτοί παράγουν το χρήμα κι αυτούς ξεζουμίζουν επί δεκαετίες, ανερυθρίαστα και όλως παρανόμως, μέσα από αντισυνταγματικά μνημόνια και νόμους υπέρ των υμετέρων.Η λύση; Παύση πληρωμών. Ολική και απόλυτη. Άρνηση συμμετοχής στις ληστρικές ορέξεις της ξιπασμένης ευρωκαμαρίλας. Για να καταλάβουν ότι τη δύναμη τη φέρουν οι λαοί. Τι θα κάνουν τότε; Δεν μπορεί, παρά να υπαναχωρήσουν μπροστά στο τέρας που από την πείνα και την ανέχεια άρχισε να βρυχάται. Ο κόσμος αυτός δεν πλάσθηκε για τους λίγους και τους εκλεκτούς που μπορούν να ελέγχουν τη ροή του παγκόσμιου χρήματος. Φτιάχτηκε από τους πολλούς για όλους. Για τον τελευταίο άνθρωπο πάνω στον πλανήτη που φέρει το συνταγματικό δικαίωμα της ισότιμης, ισόνομης κι αξιοπρεπούς διαβίωσης.Η οικουμενική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι θεωρία κείμενη σε χαρτιά και συρτάρια, είναι η πραγματικότητα που διεκδίκησε και κέρδισε η ανθρωπότητα μέσα από το πέρασμά της στους αιώνες της ύπαρξής της πάνω στη Γη και αφορά σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, βιωτικού επιπέδου κ.ο.κ.Ο ύπνος είναι καλός, μόνο όταν προκύπτει ως ανάγκη ανάπαυσης. Αλλιώς γίνεται τάφος. Κι εμείς κοιμόμαστε χρόνια τώρα.